پروژه ها



پروژه کالورت خروجی سوم

مشخصات عمومی و طبیعی تهران بزرگ

 

تهران در دامنه جنوبی کوه های البرز دردشت وسیعی به مساحت 1200کیلومتر مربع قراردارد. از نظر زمین شناسی متعلق به دوران سوم است وبر روی مواد آبرفتی هموژنی قرار دارد که جنس متشکله آن از شمال به حنوب متغیر است . درشمال از بستر سنگی , در وسط از رسوبات , درشت دانه ودرجنوب از رسوبات ریزدانه تشکیل شده است وبدلیل افزایش درصد لیمون ورس نفوذ پذیری قسمت های جنوب بسیار کم وسطح آب بالا است .شیب عمومی زمین نیز از شمال به جنوب است . شیب متوسط درشمال 5% ودرقسمت های جنوبی شهر بسیار کم و جدود نیم درصد است. ولی شیب مناطق شمالی مانند کوهپایه های گلابدره  وولنجک به 40% وبیشتر نیز میرسد.

تغییرات جوی شهر درفصل زمستان در ارتفاعات شمالی اغلب بصورت برف درمناطق کم ارتفاع وجنوبی بصورت باران پدید می آید. تهران , درمواقعی نیر تحت تاثیر سیستم جوی مونسون هندوستان قرار می گیرد که منجر به بارندگی های شدید وتشکیل سیلاب درتابستان میگردد.بعلاوه افزایش درجه حرارت درماه های فروردین واردیبهشت موجب ذوب شدن برف ویخ ارتفاعات شمال شهر می شود واحتمال تشکیل سیلاب افزایش می یابد.

سطح حوضه آبریز شهرتهران از خط الراس توچال تا شهری 639 , کیلومتر مربع ومساحت شهر برابر 620 کیلومتر مربع است. تهران بزرگ با این مشخصات و جمعیت بسیار زیاد آن یکی ازمعدود شهرهای بزرگ جهان است که فاقد شبکه فاضلاب است وسیستم جمع آوری ودفع آبهای سطح آن نیز باکمبودهایی مواجه است .

سوابق طرح جمع آوری آبهای سطحی

با ورود آبهای انتقالی وجریانهای سالانه رودخانه های فرعی شهریه دشت تهران , تعادل آبهای ورودی وخروجی که درگذشته وجود داشت از بین رفت و همین امر باعث ذخیره شدن میلیون ها مترمکعب آب درطبقات , ریزدانه جنوب شهر درزیر محور شوش - مولوی وبالا آمدن سطح آبهای زیر زمینی شد., از سوی دیگر دفع  فاضلاب بروش سنتی وبا استفاده از چاه های جاذب صورت می گیرد وبخاطر نفوذ ناپدیری کاررایی لازم را از دست داده ویا بشدت کنده شده است . ومجموعه این عومال شرای زیست  محیطی محیطی خطرناک وآلوده ای را بوجود آورده بود.

برای مقابله با این امرمهم وحیاتی از سال 1351 به تدریج 170حلقه چاه درجنوب تهران وجاده تهران - ورامین حفر گردید وبا آبکشی از آنها سطح آب زیر زمینی جنوب تهران که درسال 1352 به رسیده بود به 3.5متر رسیده بود به حدود9متر پائی برده شده و بصورت موضعی وکوتاه مدت از بروز پاره ای مشکلات جاد ومزمن درحد امکان پیشگیری شد . اما مشکل اساسی همچنان پابرجا بود وسلامت شهر را تهدید میکرد.

باتوجه به تمام این مسایل مطالعات اولیه طرح جمع آوری وتصفیه فاضلاب و آبهای سطحی تهران درسال 1351 توسط دو گروه همکار مهندسین , مشاور خارجی و ایرانی به سرپرستی وکمک سازمان بهداشت جهانی وبرنامه عمران سازمان ملل آغاز و گزارش نهایی آن درسال 1356 ارائه گردید.

براساس نتایج و یشنهادات این گزارش , جمع آوری ودفع سالم فاضلاب و آبهای سطحی دراولویت عمرانی قرار گرفت . دراین برنامه جمع آوری آبهای سطحی و دفع سالم وبی خطر آن بخارج از شهر درمحدوده 25 ساله تهران باتوجه به شرایط توپوگرافی ومسیلها وکانالهای موجود به 9 آبریز تقسیم شده است که چهار حوضه مرکزی - شمال شرقی ووجنوب مرکزی مناطق شهری را شامل میگردد.

حوضه مرکزی بامساحتی بیش از 120 کیلومتر مربع مهمترین آنها است . زیرا زهگشی موجود آبهای سطحی تهران از طریق جوی ها که روان آب مناطق شهری را جمع آوری به جنوب تهران یا کانالی که روان آب مناطق شهری راجمع آوری وبه جنوب تهران یاکانالی که روان آبهای حاصل از کوهستانها را منتقل می کند تخلیه میشود .این جوی ها که درابتدا برای سیستم توزیع آب منظور شده بودند ظرفیت کافی جهت جمع آوری آنهای سطحی شهر را نیز داشتند . ولی توسعه شهری بویژه در , امتداد شمالی باعث گردید که حجم آبهای سطحی که به جویهای قسمت مرکزی وجنوبی شهر تخلیه می شوند بشدت افزایش یابند. مطالعات وبررسیهانشان میدهد که دربعضی از این مناطق مقدار آب تخلیه شده به این جویها با توجه به سطح حوضه آبریز آنها به بیش از ظرفیت حداکثر آها میرسد و در مواردی  آبهای سطحی وارده به این جوی ها حتی بیش از سه برابر ظرفیت حداکثر جوی ها می باشد. از سوی دیگر جوی ها بصورت مجاری تخلیه زباله نیز درآمده اند و قدرت کشش و تخلیه سیلابهای وارده را , ندارند و بهمین جهت پس از هربارندگی و تشکیل جریان سطحی , سرریز سیلاب درخیابانها و پیاده روهای مرکز شهر جاری وباعث اختلالات شدید درامر ارائه خدمات عمومی می شود و فعالیت های احتماعی و اقتصادی را , متوقف می سازد و درمناطق پر جمعیت زیانهای مالی وجانی ببار می آورد.

حجم عملیات پروژه کالورت خروجی سوم

 

بطول 3600 متر که 1600 متر نعل اسبی با قطر 4.30 و 2000 مترباکس یاعرض 5 متر و ارتفاع 5 متر

 

خاکبرداری                                        480.000 مترمکعب

خاکریزی                                          320.000 مترمکعب

بتن ریزی                                          450.000 مترمکعب

قالب بندی                                          120.000 مترمربع

آرماتوربندی                                        4.000 تن

واتراستاپ                                          14.000 مترطول

 

 

 

 

 

 

 

 

 

اخبارصنعت بتن

در صنعت بتن سازی کشور ما کمتر از 10 درصد بتن تولید شده در ایران برایر با آیین نامه بتن ایران (آبا) است. در یک تحقیق علمی که توسط دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در زمینه ی بتن و سازی های بتنی انجام شد نشان داده است که بیشتر بتن تولید شده در ایران یعنی تقریبا چیزی بیش از 90 درصد دارای استانداردهای لازم نمیباشد.
برای تهیه و ساخت گروت لازمه ی آن استفاده از مقاومت بالا و انبساط است . که طبق آیین نامه این امر ضروری مبی باشد .گروت مخلوطی آماده جهت پرکردن فضاهای خالی است که دسترسی به آن غیرممکن یا مشکل باشد. بنابراین میزان انبساط گروت جهت اطمینان از پرشدن فضای خالی بسیار مهم است.  
عملیات احداث کارخانه آسفالت 120 تنی و بتن آماده با حضور رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولان شهری در سلماس آغاز شد. علی‌اکبر آقایی نماینده مردم شهرستان سلماس در مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون عمران مجلس در حاشیه مراسم کلنگ‌زنی این کارخانه در تشریح آخرین وضعیت پروژه‌های راه‌سازی در سلماس، اظهار داشت: بعد از تعریض پروژه جاده ارومیه - سلماس، پروژه‌های سلماس - صوفیان و سلماس - خوی در قطعات مختلف به پیمانکاران واگذار شده است که تعدادی از این پروژه‌ها به اتمام رسیده و بقیه نیز با سرعت مناسبی در حال تکمیل هستند  
شیوه جدیدی برای تنظیم دمای داخلی ساختمان و بهبود کیفیت هوا با استفاده از بتن زنده با پوششی از خزه توسط محققان اسپانیایی ابداع شد. محققان دانشگاه پلی تکنیک کاتالونیا نوع جدیدی از بتن بیولوژیکی را توسعه دادند که از رشد ریز جلبک، قارچ، گلسنگ و خزه بر سطح بتن حمایت می‌کند. این بتن زنده متشکل از یک لایه ساختاری به همراه سه لایه دیگر بر روی آن است؛ لایه ضد آب از لایه ساختاری در برابر صدمات ناشی از بارندگی و‌آب محافظت می‌کند  
رکورد پیشین بتن ریزی ماهانه در کشور با 91 هزار متر مکعب در اختیار سد کارون 4 بود که طرح ژاوه موفق به کسب رکورد 121 هزار متر مکعب بتن ریزی در یک ماه شد. مجری طرح سد ژاوه در استان کردستان گفت: با اجرای 121 هزار متر مکعب بتن ریزی در سد ژاوه، رکورد بتن ریزی ماهانه در کشور شکسته شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، مهندس "حمید احمد زاده پورناکی" با بیان اینکه رکورد پیشین بتن ریزی ماهانه در کشور با 91 هزار متر مکعب در اختیار سد کارون 4 بود، افزود: طرح ژاوه موفق به کسب رکورد 121 هزار متر مکعب بتن ریزی در یک ماه شد.